Valresultatet
26/10/2010

Valresultat: A2 fortfarande kommunens tredje största parti i  Flens kommun.

Lars Falk                                    

 

                                           

 

 


Vid valet till kommunfullmäktige i Flen gick det bättre än väntat för Alternativ 2000.Även om vi tappade ett mandat är vi fortfarande kommunens tredje största parti och  en analys visar att vi höll ställningarna hyfsat i tätorten Flen men vi tappade markant i kommundelarna och landsbygden. Sannolikt har Sigridslundsfrågan spelat roll här.

Resultatet för övriga partier visar att (s) backar vilket torde bero på rikstrenden. Moderaterna som gick mycket bra i riksdagsvalet med stora framgångar lyckades inte upprepa detta i kommunvalet i Flen utan står kvar på tidigare nivå. Socialdemokraterna blev ensamt större än de fyra allianspartierna och fick därför uppdrag att sondera hur en ny majoritet skulle se ut.

I valrörelsen hade ju de borgerliga partierna i praktiken stängt dörren för samarbete med oss i A2. Därför var det rätt naturligt att svara Ja när (s) frågade om fortsattt samarbete.Dock har denna konstellation inte egen majoritet varför (v) kommer att ingå som tredje parti i den nya majoriteten. I den gemensamma valplattform som de tre partierna har antagit och skall arbeta efter har A2:s politik fått ett mycket stark genomslag. Återkommer om detta.

Lars Falk  Ordf i Alternativ 2000

 

 Tillbaka