Konstgräs på gång i kommunen.
23/04/2013

Alternativ 2000 säger ja till Malmköpings IF:s satsning på egen plan och även ja till en förstudie avseende konstgräsplan på Hammarvallen


På ett möte i går den 22 april presenterade MIF sina planer på att bygga en konstgräsplan på Heden utan uppvärmning. Kostnad drygt 5 milj och föreningen var själv beredd att satsa 1 milj (inkl bidrag), resterande miljoner skall lånas där man vill att kommunen går in med borgen. Byggstart planerad till september i år och planen kan vara färdig under våren 2014. Alternativ 2000 säger ja till den önskade borgensumman. Den är en bra satsning för fotbollen, ungdomen och för köpingen och kommunen.

KoF-nämnden har beslutat om att be Kommunstyrelsen genomföra en förstudie av frågan om en konstgräsplan på Hammarvallen-uppvärmd eller inte. Vi i A2 står bakom att denna förstudie skall göras och det är upp till KS att ta beslut om detta snarast möjligt. Blir det en konstgräsplan i Flen kommer den  (till skillnad från i Malmköping) att byggas i kommunal regi och rent principiellt så har vi en positiv grundsyn till konstgräs framöver även i tätorten.   

Lars Falk Tillbaka